Uppsala 2 december 2020

Så vad hände på Framtidsdagen i Uppsala:2030?

Vi vet att de flesta företagsledare vill engagera sig i de globala målen och i hållbar affärsutveckling, men man vet inte hur och har svårt att hitta tiden. Därför har vi en tidig julklapp till dig.

Behöver du en knuff med att sätta igång hållbarhetsarbetet nästa år? Vi vet att de flesta företagsledare vill engagera sig i de globala målen och i hållbar affärsutveckling, men man vet inte hur och har svårt att hitta tiden.

Därför har vi en tidig julklapp till dig!

Vi har öppnat upp Uppsala:2030s Framtidsdag till dig ända fram till jul. Det enda du behöver göra är att trycka här, ta dig tid och låta dig inspireras av företagen i vd-nätverket Uppsala:2030 och våra fantastiska föreläsare. För vi behöver positiva framtidsbilder för att lösa de utmaningar vi står inför. Låt dig framförallt imponeras av hur Inagården, Agenda advokatbyrå, Folkesson, UNT, Team Sportia och Phosworks presenterar hur de är med och bidrar till de globala målen genom att utveckla sin kärnverksamhet. De visade hur väl de antagit den utmaning som Albert Askeljung från UNDP (FNs utvecklingsorgan) gav dem i mars 2020, precis innan Corona stängde ned Sverige.

Jag är så imponerad över hur dessa företag, inte bara ställt om sin verksamhet för att fungera under Corona, utan hur de siktar ännu högre med sin affärsutveckling genom att även ta höjd för en hållbar framtid. Företagen i vd-nätverket Uppsala:2030 har verkligen stärkt sin position på marknaden under Corona och har även lagt grunden till en starkare framtida position på marknaden efter Corona.

Vi behöver positiva framtidsbilder för att lösa de utmaningar vi står inför!

Utifrån en kunskapsbas vad gäller social hållbarhet (föreläsare Laura Hartman) och AI i smarta samhällen (föreläsare Anne Håkansson) satte vi igång ett stort workshopsarbete med Klas Palm. Han berättade varför det är så viktigt med positiva framtidsbilder då vi behöver lösa de utmaningar vi står inför. Och hur olika organisationer kan samarbeta för att lösa vår tids utmaningar.

Vår julklapp är en vänlig knuff!

Vi vill gärna dela med oss och inspirera er till att jobba med hållbar affärsutveckling, därför bjuder vi nu på föreläsningar  ända fram till julafton.

Så här säger några av deltagarna från Framtidsdagen:

” VÄLDIGT bra dag! Bra nätverk, bra talare, bra innehåll, bra diskussionsfrågor. Skapade framtidstro!”

” Jättebra föreläsningar idag, Pia! Skapade också en bra grund för kvalitativa workshops.”

”Mycket bra med olika grupper för diskussioner, man fick nya kontakter och ny energi i varje möte.”

”En väldigt bra uppstyrd och inspirerande dag!”

”Jag var grymt imponerad av alla VD:arnas konkreta berättelser om hur de integrerat Agendans mål i sin (kärn)verksamhet! Jag tror att jag kommer att vilja bjuda både dig och någon/några av företagarna till något möte hos oss för inspiration och samtal.”

”Övningen kring vykortet från en målgrupp till oss själva år 2030 gav väldigt mycket energi.”

Den största dynamiken under Framtidsdagen skapades av deltagarna själva i samtal och workshops. Tyvärr kommer du inte att kunna ta del av det på vår hemsida, men vi hoppas att föreläsningarna kan ge dig ny kunskap och inspiration samt en inblick i vårt nätverk och att du kanske vill bli en del av oss nästa år.


PS. Rekryteringen till vd-nätverket Uppsala:2030 med start i mars 2021 är i gång. Hör av dig till PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOnBpYUA1dnRpbGw1cC5zZSIgdGFyZ2V0PV9ibGFuaz5waWFANXZ0aWxsNXAuc2U8L2E+ om ni är intresserade av en plats.

Uppsala:2030 är ett samarbete mellan Uppsala Universitet, Almi, Handelskammaren, Uppsala Kommun, UNT och 5Vtill5P.
www.uppsala2030.com


comments powered by Disqus